You are currently viewing Split za Split – Zajedno protiv siromaštva! 

Split za Split – Zajedno protiv siromaštva! 

Splitska Riva, subota, 15.10. od 9:30 sati..

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, koji se tradicionalno obilježava 17. listopada, splitske organizacije koje rade na području socijalne skrbi Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MoSt i SKAC_ST udružile su snage i organiziraju humanitarno-promotivnu akciju nazvanu “Split za Split – zajedno u borbi protiv siromaštva”. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Splitu, koji je izvršio procjenu potreba, sav prihod akcije će biti uplaćen na račune 10 obitelji iz Splita koje su u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji. 

Akcija će se održati na splitskoj Rivi u subotu, 15. listopada, u vremenu od 9:30 do 13 sati, gdje će na štandovima biti izloženi artikli koji će biti ponuđeni za prikupljanje donacija. Pet organizacija – Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MOST i SKAC_ST ponudit će široku paletu artikala posebno za ovu prigodu. Posjetitelji štandova na kojima će artikli biti izloženi u sklopu akcije “Split za Split” u zamjenu za odabrani artikal mogu donirati novčani prilog. 

Međutim, do kraja akcije istu je moguće podržati i uplatom na žiro račun akcije HR2623400091511201270 (Caritas Splitsko – makarske nadbiskupije) ili skeniranjem navedenog koda akcije.

Osim prikupljanja materijalnih sredstava za socijalno najugroženije sugrađane, ova akcija ima za cilj upravo uoči Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti ukazati što svaka od organizacija radi na području brige za građane koji su u siromaštvu s ciljem informiranja svih onih koji su u potrebi o pravima, mogućnostima i načinima ostvarivanja pomoći u kriznim i socijalno izvanrednim situacijama i stanjima. Također, cilj je utjecati i na podizanje opće društvene svijesti o važnosti neprestane borbe protiv siromaštva u društvu i sredinama u kojima živimo kako bismo zajedničkim snagama pomogli smanjenju rizika od siromaštva, jer svaki dan je dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Ova akcija nosi znakovit naziv “Split za Split”. Riječ je o prvoj udruženoj akciji splitskih socijalaca, udruga i ustanova Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MOST i SKAC_ST koji pomažu najugroženije kroz pučke kuhinje, smještaj za beskućnike, humanitarne pakete hrane, higijene, odjeće i obuće, bonove, socijalnu samoposlugu, psihosocijalnu podršku, namjenske humanitarne akcije i socijalne programe itd. Broj korisnika socijalnih usluga je u stalnom porastu, pa je time veća i potreba organiziranog djelovanja.

Vidimo se u subotu ili skeniraj kod: