You are currently viewing Potres u Turskoj i Siriji

Potres u Turskoj i Siriji

Hrvatski Caritas započeo je u ponedjeljak 6. veljače proces otvaranja apela i donatorskog računa za prikupljanje pomoći za stradale u potresu u Turskoj i Siriji.

Zajedno s mrežom nad/biskupijskih Caritasa u Republici Hrvatskoj Hrvatski Caritas će provoditi akciju skupljanja financijskih sredstava, koje će biti upućene stradalima u Turskoj i Siriji. Aktivnost Caritasove međunarodne mreže za pomoć stradalim stanovnicima Turske i Sirije vrši se u koordinaciji s Caritasom Internationalis i Caritasom Europa.

U suradnji s tvrtkom Podravka d.d. Hrvatski Caritas će uputiti dva šlepera prehrambenih namirnica prema turskom gradu Adani – jedan kamion je dar Podravke d.d., dok je donaciju za drugi Hrvatski Caritas osigurao iz svojih sredstava. Ukupna vrijednost HC-ove pošiljke je 173.000 eura.

Preko namjenskog računa Hrvatskog Caritasa prikupljeno je dosad 42.459,00 eura. Na donacijskom telefonu HC-a (060 90 10) zabilježeno je dosad 30.000 poziva hrvatskih građana. Financijsku pomoć za stradale uputila je i Hrvatska biskupska konferencija, i to u iznosu od 100.000 eura. Odlukom Vlade RH, za potrebe u potresu stradalog stanovništva Sirije Hrvatskom Caritasu će biti doznačeno 100.000 eura.

Sva prikupljena pomoć u akciji Hrvatskog Caritasa  „Potres u Turskoj i Siriji – Vrijeme za pomoć!“ bit će usmjeravana stanovnicima i Turske i Sirije.

Pomoć putem Hrvatskog Caritasa može se uplatiti na:

(skenirajte bar-kod za uplatu preko aplikacije mobilnog bankarstva)
Hrvatski Caritas, Ksaverska cesta 12a, Zagreb, kod PBZ (Privredna banka Zagreb), IBAN: HR0723400091511220139, poziv na broj 2-23.
Za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X.
ili pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa:

060 90 10 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen).