You are currently viewing Posjet studenata Katoličkog bogoslovnog fakulteta Caritasu Splitsko – makarske nadbiskupije

Posjet studenata Katoličkog bogoslovnog fakulteta Caritasu Splitsko – makarske nadbiskupije

U ponedjeljak, 13. svibnja 2024. godine, Caritas Splitsko – makarske nadbiskupije posjetili su studenti 2. godine Katehetsko – teološkog studija Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u sklopu kolegija Opća pedagogija, pod vodstvom dr. sc. s. Marijane Ćuk, vanjske suradnice fakulteta.
Posjet je organiziran u okviru obrade teme obiteljske pedagogije.


Tijekom posjeta, studentima je detaljno predstavljen rad Caritasa, s posebnim naglaskom na programe i aktivnosti usmjerene na pomoć i podršku obiteljima u potrebi. Studenti su imali priliku kroz neposredno iskustvo vidjeti kako teorijska znanja iz pedagogije mogu biti primijenjena u praksi, te kako Caritas svojim djelovanjem pridonosi jačanju obiteljskih vrijednosti.

Ovaj posjet predstavlja važan korak u povezivanju akademske zajednice s realnim potrebama društva te smo zahvalni što smo mogli biti domaćini studentima i njihovoj voditeljici. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali i radujemo se budućim suradnjama koje će dodatno obogatiti naš rad i omogućiti studentima stjecanje vrijednih iskustava.