You are currently viewing Održana dječja izložba slika “Ukrajinska djeca za Hrvatsku”

Održana dječja izložba slika “Ukrajinska djeca za Hrvatsku”

U suradnji Catholic Relief Services (CRS-a) i Caritasa Splitsko – makarske nadbiskupije, održana je dječja izložba slika u prostorima Gradske knjižnice Marka Marulića za djecu iz Ukrajine, u sklopu projekta “Žurna pomoć ranjivim izbjeglicama iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj”.

Izložba se odvijala od 22. svibnja do 2. lipnja 2024. godine,

U nastavku donosimo pismo kustosice i učiteljice Euhenije Bakhtiharejeve:

“Poštovani predstavnici dobrotvornih organizacija Catholic Relief Services-a i Caritasa Splitsko – makarske nadbiskupije,

od srca vam želim izraziti svoju duboku zahvalnost za vašu neprocjenjivu pomoć i podršku u organizaciji dječje izložbe slika za djecu iz Ukrajine. Kao kustos i učitelj, zahvalna sam vam na financiranju materijala za izložbu i nagrada za djecu. Vaša velikodušnost i briga postali su važan doprinos razvoju naših mladih talenata i art terapiji za djecu koja su izgubila mogućnost živjeti kod kuće u svojoj zemlji.

Zahvaljujući vašoj podršci, djeca su imala priliku ostvariti svoje kreativne ideje i pokazati svoj talent. Dobila su oslonac u sadašnjem danu i cilj kojem su težili nekoliko mjeseci. Vaša pomoć im je pružila sigurnost u vlastite snage i inspiraciju za daljnji razvoj. Vaše financiranje omogućilo je stvaranje pravih umjetničkih djela, a nagrade su postale sjajan poticaj i motivacija za daljnji kreativni rast.

Vaše djelovanje primjer je prave dobrote i humanosti. Također vam zahvaljujem na vašem brižnom kolektivu u Dječjem Caritasu – “Dječji osmijeh”, s kojim sam imala priliku surađivati. To su ljudi velikih i otvorenih srca koji iskreno pomažu da osjetimo kako život ide dalje i olakšavaju svakodnevicu i riječima i djelima.

Još jednom vam hvala na vašoj pomoći i podršci. Želim vam puno uspjeha u vašoj plemenitoj misiji.

S poštovanjem,
Euhenija Bakhtihareieva.”