You are currently viewing Iza nas je uspješno završena humanitarna akcija  pod nazivom “Božićne zvjezdice” koju je organizirao Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije

Iza nas je uspješno završena humanitarna akcija  pod nazivom “Božićne zvjezdice” koju je organizirao Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije

Iza nas je uspješno završena humanitarna akcija  pod nazivom “Božićne zvjezdice” koju je organizirao Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije, uz medijsko partnerstvo Slobodne Dalmacije, prikupljala financijska i materijalna pomoć za 40 obitelji, korisnike pomoći Caritasa Splitsko – makarske nadbiskupije.

U akciji je prikupljeno 76.886,40 € te hrana, higijena i igračke. 

U srijedu, 10. siječnja 2024.godine, u prepunim prostorijama Caritasove podružnice „Dječji osmjeh“ upriličena je podjela  navedene pomoći te je svakoj obitelji dodijeljen iznos od 1.922,16 € i paket pomoći.

Ravnatelj Caritasa Denis Maslov obratio se prisutnim članovima obitelji.– Zadovoljstvo mi je obavijestiti vas da smo završili s akcijom “Božićne zvjezdice”, koja je trajala od 13. do 22. prosinca. Posebno zahvaljujemo našemu medijskom partneru Slobodnoj Dalmaciji, uz pomoć koje je glas o našoj akciji došao do stotina i stotina građana i tvrtki koji su svojim uplatama, ali i poklon-paketima, pomogli našim korisnicima. Akcija je osmišljena da korisnicima dječjeg Caritasa pomogne financijski i materijalno. U početku smo planirali u akciju uvrstiti dvadeset obitelji, no kako su ljude dotaknule životne priče tih obitelji, uspjeli smo prikupiti iznos koji nismo ni sanjali, te smo proširili broj na četrdeset obitelji.

Isusova poruka “Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste” postala je vidljiva kroz velikodušne geste darivanja u ovoj akciji. Hvala svima na donaciji kojom su uljepšali božićne blagdane ovim obiteljima. Zahvalio bih cijelom uredništvu “Slobodne” i upravi Hanza Medije na ukazanom povjerenju i partnerskoj ruci koju su nam pružili, jer smo u samo desetak dana akcije za četrdeset obitelji prikupili nevjerojatnih 76.885,91 euro. Svakoj obitelji tako ćemo na račun uplatiti 1922,16 eura – rekao je Maslov.

Nakon ravnatelja Caritasa, okupljenima se obratila glavna urednica Slobodne Dalmacije Sandra Lapenda Lemo– Prije svega hvala Denisu Maslovu i Caritasu. Činjenica da smo u ovako kratkom vremenu prikupili ovako veliki iznos čini nas sretnim i ponosnim. Ovo je bit Slobodne Dalmacije, briga o malom čovjeku. Kad god možemo, podržavamo humanitarne akcije i nastojimo pomoći ljudima u potrebi. Ova nas je akcija posebno dirnula jer su u fokusu najsiromašnije obitelji s više djece i zato bismo željeli da ova akcija i naša suradnja s Caritasom postane tradicija, nešto zajedničko, nešto što ćemo ostaviti generacijama iza sebe. Zahvalila bih svima koji su sudjelovali u akciji i pokazali da, usprkos teškim vremenima u kojima se nalazimo, humanost i ljudskost nisu iščeznuli. Nadam se da će ova pomoć, koja ide u ruke najpotrebitijim obiteljima, olakšati njihovu svakodnevicu i uljepšati im početak godine – navela je glavna urednica.

Zahvaljujemo se svakoj obitelji koja je ispričala svoju priču, Slobodnoj Dalmaciji na medijskom partnerstvu te svim dobročiniteljima koji su učinili da ovim obiteljima početak Nove godine bude nešto lakši u odnosu na sve tegobe s kojima se nose.