You are currently viewing Caritas SMN u sklopu projekta „oPEN-prevencijom i edukacijom protiv nasilja u obitelji”  proveo je modul edukativno-iskustvenih radionica za stručne djelatnike predškolskih ustanova i djelatnike socijalno- humanitarnih programa „Zaštita žrtava nasilja u obitelji” i “Očuvanje mentalnog zdravlja stručnjaka”

Caritas SMN u sklopu projekta „oPEN-prevencijom i edukacijom protiv nasilja u obitelji”  proveo je modul edukativno-iskustvenih radionica za stručne djelatnike predškolskih ustanova i djelatnike socijalno- humanitarnih programa „Zaštita žrtava nasilja u obitelji” i “Očuvanje mentalnog zdravlja stručnjaka”

Caritas SMN u sklopu projekta „oPEN-prevencijom i edukacijom protiv nasilja u obitelji”  proveo je modul edukativno-iskustvenih radionica za stručne djelatnike predškolskih ustanova i djelatnike socijalno- humanitarnih programa „Zaštita žrtava nasilja u obitelji” i “Očuvanje mentalnog zdravlja stručnjaka” od 23.05. do 26.05.2022.

Cilj projekta je, putem međunarodne razvojne suradnje i umrežavanja, jačati kapacitete stručnjaka za razvoj i implementaciju učinkovitih programa prevencije nasilja u obitelji te podizati svijest i senzibiliziranost za problematiku nasilja u obitelji, kao i o važnosti zaštite ljudskih prava, jačanja ravnopravnosti te zaštite najranjivijih skupina. 

Projekt se provodi u partnerstvu s Caritasom Vrhbosanske nadbiskupije Sarajevo, u sklopu poziva Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske „Financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva (Broj VIII-JP-OCD-01-2021)”. Projekt se sufinancira sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u iznosu od 298.507,83 kn, odnosno 93,97% ukupnog iznosa projekta od 317.667,83 kune. 

Sadržaj ove objave je u isključivoj odgovornosti Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati odrazom stajališta Ministarstva vanjskih i europskih poslova. 

Zahvaljujemo se od srca našim partnerima i prijateljima, radujemo se novom susretu na edukaciji u Splitu!