You are currently viewing 10. Obljetnica rada Skloništa za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji

10. Obljetnica rada Skloništa za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i 10 godina rada Skloništa za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji organiziramo znanstveno-stručnu konferenciju:

“MEHANIZMI PREPOZNAVANJA NASILJA U OBITELJI I DRUŠTVENO-PRAVNI ODGOVORI”

koja će se održati 25. i 26. studenog 2021. od 9:00 do 13:30 sati, na Kampusu, Ruđera Boškovića 31 /Multifunkcionalna dvorana Sveučilišta – sjeverni toranj/.

Nasilje u obitelji predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava i oblik diskriminacije. To je društveni, obiteljski i osobni problem koji ima duboke zdravstvene, socijalne i druge posljedice na pojedinca, obitelj i zajednicu, stoga zahtijeva društveno odgovornu reakciju.

Cilj konferencije je kroz interdisciplinaran pristup prepoznati rizične čimbenike za pojavnost nasilja u obitelji, dati smjernice društveno odgovornog ponašanja, kreirati preventivne mjere protiv nasilja u obitelji, osmisliti modele reintegracije žrtava obiteljskog nasilja u društvo, predložiti edukacijske modele na sveučilišnim odjelima kao adekvatne preventivne mehanizme prepoznavanja i suzbijanja nasilja u obitelji.

Radujemo se Vašem dolasku!